
Προβολή της τοπικής μας Γαστρονομίας από τον Δήμο Κω και τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, σε συνεργασία με διεθνείς φορείς.
2014-06-14 22:39Συνάντηση με θέμα την προβολή της τοπικής μας γαστρονομίας, μέσα από τις διεθνείς οργανώσειςAREGALA, EURO-TOQUES και Σεφ Χωρίς Σύνορα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου, με τον Επίτιμο Πρόεδρο του Executive Chefs Club Παράσχο Αξιώτη και το μέλος Καδρή Μεμή.
Στα πλαίσια σχεδιασμού του Δήμου Κω για την ανάδειξη της τοπικής μας γαστρονομίας και με αφορμή το άνοιγμα γραφείων των διεθνών αυτών φορέων στο νησί μας, συζητήθηκαν οι δυνατότητες διοργάνωσης γαστρονομικών εκδηλώσεων στην Κω, καθώς και προωθητικών ενεργειών εκτός των συνόρων μας.
Η πρώτη εκδήλωση σχεδιάζεται για τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και θα περιλαμβάνει ένα τριήμερο φεστιβάλ γαστρονομίας, με συμμετοχή διεθνούς φήμης σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και διαγωνισμό μαγειρικής με ντόπιους δημιουργούς. Από τον Οκτώβρη οι δράσεις για την προώθηση της Κωακής – Ελληνικής γαστρονομίας μεταφέρονται στο εξωτερικό, ξεκινώντας από τη Φιλανδία και ακολουθούν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες καθώς και η Τουρκία.
—————